Om oss

 

Vi er en privat barnehage med beliggenhet i idylliske omgivelser i Solbergelva, Drammen kommune. Barnehagen ble åpnet høsten 1997. Vi har nå 62 plasser og teller 15 ansatte, hvor 8 har førskolelærerutdannelse, og resterende har fagarbeiderutdannelse.

 

Det er to områder vi er svært opptatt av i vårt arbeid med barn; anerkjennende og personlig språk, samt tilknytning.

Vi jobber bevisst med å prøve å møte barna på en anerkjennende måte der de er. Vi bruker personlig språk, med formuleringer som; «jeg vil at du…», og ønsker å møte alle barn på en likeverdig, men ikke likestilt måte. Det betyr at vi bekrefter barnas betydning, samtidig som vi er tydelige på at det er vi voksne som tar ansvar for relasjonene.

 

Barn er først og fremst følelsesmennesker. Det er i denne alderen at barn ER sine følelser og automatisk tar alle sine følelser på alvor. Men barnet har ikke oversikt over eller kan ikke alltid sette ord på de ulike følelsene sine. Det er det vi skal hjelpe de med i hverdagen.

 

Foreldre er barnas viktigste ramme rundt barns utvikling. Men vi som jobber i barnehagen er en klar nummer to for veldig mange. Vi har nok verdens mest høythengende andreplasser!

 

Det vi legger inn av omsorg, trøst, ømhet, glede og latter, kommer ut igjen som psykisk helse og mestring hos de barna vi jobber med. Trygghet, ømhet og glede er viktigere enn alt annet i barnehagen vår. De voksnes kompetanse har selvfølgelig en helt avgjørende rolle her. Vi i personalet utdanner oss som relasjonsarbeidere og terapeuter, nettopp for å kunne få barnet til å bli den beste utgaven av seg selv. Vi skal kunne inngå i positive, sensitive samspill med barna, vise evnen til å forstå barnet innenfra og ha godhet for deres behov. Tilknytning dreier seg også like mye om å hjelpe barn med vanskelige følelser og å støtte dem i utforskning av lek.

 

Barnehagen er privat eiet av daglig leder Venke Sørlie.

 

Skyttelveien Barnehage AS

Design og webutvikling: Lysvold Design

Foto: Tom Atle Bordevik